Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Κουραμπιέδες

14 μερούλες ακόμα για τα Χριστούγεννα και είναι ώρα να μοσχομυρίσει το σπίτι...;-) Κουραμπιεδάκια λοιπόν σήμερα..
Υλικά:
600 γρ. βούτυρο γάλακτος
250 γρ. αμύγδαλα
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
220 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. μαύρο ρούμι
1.200 γρ. αλεύρι
Ζάχαρη άχνη και ανθόνερο για πασπάλισμα
Διαδικασία:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. Όσο περισσότερο τα χτυπάμε τόσο καλύτερη θα είναι η ζύμη μας.
Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα, αφού τα ψήσουμε για λίγο στους 160 C μέχρι να χρυσαφίσουν.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα και μετά το ρούμι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 10 λεπτά ακόμη.
Ζυμώνουμε τους κουραμπιέδες σε μικρά μπαλάκια διαμέτρου 3χιλιοστών και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 170 C για 15-20 λεπτά. Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.
Ψεκάζουμε με λίγο νεράκι στο οποίο έχουμε ρίξει 2-3 σταγόνες ανθόνερο και τους βουτάμε στη ζάχαρη άχνη.
Στοιβάξτε τα σε μια πιατέλα και πασπαλίστε με λίγη ακόμα ζάχαρη.
Μυστικό: Ακόμα καλύτερα αφήστε το πασπάλισμα του κουραμπιέ για την επόμενη μέρα, γιατί αλλιώς μπορεί να¨βγάλει το βούτυρο και να δημιουργήσει μια κίτρινη κρούστα.
Χρησιμοποιείστε βούτυρο καλής ποιότητας!!! Κάνει όλη τη διαφορά!! ;-)
Ελπίζω να τα απολαύσετε!

Καλή επιτυχία!
xoxo
A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου