Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Muffins με σύκα και πορτοκάλι

Πάμε για μάφινς σήμερααα...Μμμμ..γιαμ!!
Υλικά:
250 ml γάλα
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. ζάχαρη (εγώ χρησιμοποίησα καστανή)
1 μεγάλο αυγό
3 κ.σ. (45ml) φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
1/2 κ.σ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
90 γρ. ξερά σύκα, χοντροκομμένα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/8 κ.γ. αλάτι
30 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
1/2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
Διαδικασία:
Ανακατέψτε το γάλα με το χυμό λεμονιού και αφήστε το για 5 λεπτά. Σε ένα μπρίκι βάλτε το χυμό πορτοκαλιού. Μόλις πάρει βράση, κατεβάστε από τη φωτιά, προσθέστε τα σύκα και αφήστε το να κρυώσει λιγάκι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέστε τα αυγά και το βούτυρο στο γάλα και ανακατέψτε καλά. Αδειάστε το μίγμα του γάλακτος στο αλεύρι και προσθέστε τα σύκα, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και τα αμύγδαλα.
Με ένα μεγάλο κουτάλι, αδειάστε το μίγμα σε μία φόρμα για μάφινς, την οποία έχετε στρώσει με καραμελόχαρτα, γεμίζοντας περίπου τα 3/4. Ψήστε για 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Ελπίζω να σας αρέσουν!!
Είναι τέλεια για πρωινό! :-)

Καλή επιτυχία!
xoxo
A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου