Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Τηγανητά γεμιστά μανιτάρια

Τρίτη και 13 σήμερα...φτου φτου φτου...:-)) Βρήκα λοιπόν μια συνταγή με μανιτάρια και σκέφτηκα να τη δοκιμάσω. Ένα έχω να σας πω.. Έγιναν καταπληκτικά και φυσικά ανάρπαστα!!!!
Υλικά:
Λευκά μεγάλα μανιτάρια
Σκόρδο
Τυρί κρέμα, τύπου Philadelphia αρωματισμένο με μυρωδικά
Πιπέρι καγιέν
Ταμπάσκο
Αλάτι, πιπέρι μαύρο
Αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
Τρίμμα ψωμιού ή φρυγανιάς
Διαδικασία:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανάκι ή τα ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε τα κοτσανάκια τους. (Αν το κάνετε μπρος πίσω θα βγει μόνο του).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, το ταμπάσκο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι τα μανιτάρια.
Στη συνέχεια, τα βουτάμε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε το βούτηγμα στο αυγό και τη φρυγανιά.
Τα αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Τα βγάζουμε από το ψυγείο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα.
Απολαύστε τα ζεστά!!
Μυστικό: Αντί για έτοιμο αρωματισμένο Philadelphia, μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας. Εγώ έβαλα κρεμμυδάκι, μαιντανό και σκόρδο. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και χρησιμοποιείστε ό,τι έχετε στο ψυγείο. ;-)
Προσοχή!! Δεν πλένουμε ποτέ τα μανιτάρια γιατί είναι σαν σφουγγάρια και θα τραβήξουν όλο το νερό.

Καλή επιτυχία!
xoxo
A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου