Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Μπισκότα με καρύδια και σοκολάτα

Σπιτικά μπισκότα για να συνοδεύσουν τον κυριακάτικο απογευματινό καφέ σας!! :-)
Υλικά:
50 γρ. βούτυρο γάλακτος
190 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη καστανή
3 μέτρια αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
450 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μαγερική σόδα
30 γρ. κακάο σε σκόνη
1 γεμάτη κ.σ. μέλι
150 γρ. κομματιασμένη σοκολάτα (κάντε όποιο συνδυασμό θέλετε.Εγώ έβαλα μισή bitter και μισή λευκή)
100 γρ. κομματιασμένα καρύδια
Διαδικασία:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το κακάο και το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα.
Βάζουμε μικρές κουταλιές από τη ζύμη(μέγεθος καρυδιού) σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους για να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 8-10 λεπτά.
Μυστικό: Το βούτυρο γάλακτος απλά δίνει πιο έντονη γεύση και άρωμα στα μπισκοτάκια. Αν δεν έχετε, βάλτε απλό.
Μμμμ...απολαύστε...:-)

Καλή επιτυχία!
xoxo
A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου