Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Μμμμ...τιραμισού

Η αυθεντική ιταλική συνταγή του τιραμισού περιέχει αυγά. Αυτή είναι μια πιο ελαφριά έκδοσή του. ;-)
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. λικέρ καφέ ή μαύρο ρούμι
150 ml εσπρέσσο σε θερμοκρασία δωματίου
150 ml κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Σκόνη κακάο για πασπάλισμα
Διαδικασία:
Χτυπήστε το τυρί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τη βανίλια, το λικέρ και 50 ml από τον  καφέ και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και διπλώστε την μέσα στο μίγμα του τυριού.
Σε ένα μικρό μπολάκι ρίξτε τον υπόλοιπο καφέ με 1 κ.σ. λικέρ και βουτήξτε ένα ένα τα σαβαγιάρ για 1-2 δευτερόλεπτα.
Βάλτε μία στρώση σαβαγιάρ σε ένα τετράγωνο σκεύος ή σπάστε τα σε κομμάτια και βάλτε τα σε ποτήρια του μαρτίνι.
Από πάνω ρίξτε την στρώση κρέμας και επαναλάβετε με μία ακόμα στρώση σαβαγιάρ.
Βάλτε το στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξει.
Πριν το σερβίρισμα πασπαλίστε με κακάο ή/και τρίμματα μπίτερ σοκολάτας.
Μυστικό: Αν δεν έχετε εσπρέσσο στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δυνατό νες.

Καλή επιτυχία!
xoxo
A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου