Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Βιεννέζικα Μπισκότα Μόκας

Πολύ κρύο και σήμερα και τι καλύτερο από το να ψήσουμε  μοσχομυριστά, νόστιμα κουλουράκια που λιώνουν στο στόμα!!! :-) Είναι σίγουρο ότι θα τα λατρέψετε!
Υλικά:
120 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια
200 γρ. μαλακό βούτυρο, ανάλατο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
30 ml δυνατός μαύρος καφές
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κορνφλάουρ
Για τη διακόσμηση
περίπου 30 ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
150 γρ. μαύρη σοκολάτα
Διαδικασία:
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα και τον καφέ. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και το κορνφλάουρ. Ανακατέψτε με μία σπάτουλα ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Με ένα κορνέ φτιάξτε περίπου 30 μπισκοτάκια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Αφήστε χώρο μεταξύ τους για να απλώσουν. Πιέστε ένα αμύγδαλο πάνω σε κάθε μπισκότο. Ψήστε για περίπου 15 λεπτά στους 180 C.
Αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν λίγο και μετά μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Λιώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βουτήξτε τη βάση κάθε μπισκότου μέχρι να καλυφθεί από σοκολάτα και αφήστε να σταθεροποιηθεί.
Απολαύστε με μία κούπα cappuccino!!! :-)
Μυστικό: Απ'το βούτυρο τα 50 γρ. τα βάζω Lurpak. Δίνει άλλο άρωμα και γεύση στα μπισκότα. Επίσης, όπως έχω γράψει και άλλη συνταγή, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κορνφλάουρ με άνθος αραβοσίτου βανίλια. Είναι ακριβώς το ίδιο! Μπορείτε να παραλείψετε τελείως τη σοκολάτα στη βάση των μπισκότων, ή να βάλετε λευκή ή γάλακτος.

Καλή επιτυχία!
xoxo
A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου