Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Cheesecake Λεμόνι με Μαρέγκα

Υλικά:
Για τη βάση μπισκότου
160 γρ. μπισκότα digestive τριμμένα
90 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
250 γρ τυρί μασκαρπόνε (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και philadelphia) σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
5 κ.σ. lemon curd
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 μεγάλο αυγό
Για την μαρέγκα
3 ασπράδια
3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Διαδικασία:
Ανακατέψτε πολύ καλά τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλτε το μίγμα σε μία στρογγυλή ταρτιέρα και πιέστε το μέχρι να σχηματίσετε μία επίπεδη στρώση.
Σε ένα μπολ χτυπήστε το τυρί με τη ζάχαρη. Προσθέστε την lemon curd, το κορν φλάουρ και το αυγό και χτυπήστε μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
Στρώστε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου.
Ψήστε για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C.
Αφήστε λίγο να κρυώσει και ετοιμάστε την μαρέγκα. Χτυπήστε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα ασπράδια, προσθέτωντας λίγο λίγο τη ζάχαρη και τις σταγόνες λεμονιού, μέχρι να αφρατέψουν.
Απολαύστε το με ένα φλυτζάνι πράσινο τσάι ή μια κούπα αχνιστού αρωματικού καφέ.
Μυστικό:  Προσοχή, μην χτυπήσετε πολύ τη μαρέγκα, γιατί θα αποκτήσει υφή σαπουνιού.
                 Αντί για κορν φλάουρ, εγώ χρησιμοποιώ άνθος αραβοσίτου με άρωμα βανίλια.
                 Προσθέστε στην κρέμα λίγες σταγόνες χυμό και λίγο ξύσμα λεμονιού για extra άρωμα.

Καλή επιτυχία!!
xoxo
Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου